Home / Algemeen / Bespaar energie
9 december, 2015

Bespaar energie

Posted in : Algemeen on by : admin

Bespaar energie

Energie is erg duur in onze maatschappij. Het mag allemaal wat kosten om ons huisje lekker warm te houden en voorzien van elektriciteit. Het is dan ook niet voor niks dat er online enorm veel energiebespaartips staan. Deze tips moeten we ook blijven benadrukken zodat we elkaar kunnen helpen. Daarom noem ik ook hier weer de drie grootste factoren waar je op moet letten om energie te besparen.

Elektriciteit

Om energie te besparen op elektriciteit wordt er tegenwoordig steeds meer bedacht. Zo kunnen we tegenwoordig op vele verschillende manieren energie besparen op elektriciteit. Een veelgekozen optie door de consument is de zonne-panelen. Deze zijn nog steeds duur om aan te schaffen maar ze blijken energie wel zuiniger te zijn en het geeft een beter kostenplaatje aan de consument. Na een aantal jaren zijn zonne-panelen een erg goede optie. Energiemaatschappijen die elektriciteit leveren zijn juist weer meer geïnteresseerd in windenergie. Windmolens zijn ook een besparing op ons energiegebruik en hebben dus voor de consument ook een voordeel.

Warmte

Een goede optie om energie te besparen is om ervoor te zorgen dat de geproduceerde warmte in huis te houden. Het is goedkoper om warmte te behouden dan om het te produceren. Bovendien is het ook nog eens makkelijker om warmte te verliezen dan te behouden. Dit kan je doen door isolatie. Laat je dan informeren door goede bedrijven als Regio Isolatie. Zij zullen het belang van isolatie zeker nog aankaarten. Er zijn verschillende typen isolatie en een steeds meer voorkomende voor van isolatie is spouwmuurisolatie. Dit zorgt ervoor dat er via je muren geen warmte verloren gaat. Dubbelglas werkt ook isoleren, en zo verlies je minder warmte door de ramen. Ook werkt het om  radiatorfolie achter je radiatoren te plaatsen. Deze weren de warmte van de radiator die richting de muur gaat, zodat ook deze warmte nuttig wordt gebruikt.

Water

Ook is het belangrijk om water te besparen. De meest makkelijke en meest gehoorde manier om water te besparen is door korter te douchen. Als je elke keer maar een paar minuten korter doucht bespaar ja al liters water. Ook moet je de temperatuur van je douche op 38 graden te houden. Dit kost minder energie dan warmere temperaturen, kouder mag wel natuurlijk, en het is nog eens beter voor je lichaam. Ook kan je de vaatwas zelf doen in plaats van met de vaatwasser. Dit scheelt ook weer een hoop water.