Home / Algemeen / Nieuwe CV-ketel bespaart energie
13 maart, 2015

Nieuwe CV-ketel bespaart energie

Posted in : Algemeen on by : admin

Nieuwe CV-ketel bespaart energie

Zeker in oudere woningen zit vaak een CV-ketel, die al jaren oud is. Hoewel de CV-ketel nog prima kan werken, is het soms raadzaam om over te stappen op een nieuwer model. Een nieuwe CV-ketel bespaart energie en kan daarmee een flink voordeel op uw jaarlijkse energierekening opleveren! Als u naast uw CV-ketel een losse boiler gebruikt voor de warmwatervoorziening in uw woning, zou een combiketel bijvoorbeeld een goede oplossing vormen. Met een combiketel hoeft u nog maar een apparaat te onderhouden en daarbij zijn combiketels per definitie energiezuiniger dan oudere modellen CV-ketels. Zo bespaart u enerzijds op de energiekosten en anderzijds op de kosten van het onderhoud aan uw apparaten!

Energie besparen met een combiketel

Hoewel u vooraf wellicht twijfelt over de investering die u moet doen bij de aanschaf van een combi- of HR-ketel, zult u hier zeker op lange termijn geen spijt van krijgen. Het voornaamste punt van besparing zit in de hoeveelheid gas die een combinatie van een losse boiler met een CV-ketel verbruikt in verhouding tot het gasverbruik van een combi- of HR-ketel. Met overstap naar een zonneboiler, die logischerwijs werkt op basis van de opgewekte zonne-energie, kan de besparing op uw energierekening des te groter worden.

Nieuw CV-ketel laten installeren

Wanneer u zeker bent van uw keuze om over te stappen op een nieuwe CV-ketel, om zo te besparen op de energiekosten, kunt u terecht bij een erkende installateur of loodgieter uit uw omgeving. Deze bedrijven kunnen u een goed beeld geven van de mogelijkheden en u direct helpen bij de aanschaf en installatie van de CV- of combiketel in uw woning.

Meer weten? Klik hier!