Home / Nieuws / Importheffing remt de verkoop van zonnepanelen
3 juni, 2013

Importheffing remt de verkoop van zonnepanelen

Posted in : Nieuws on by : admin

Het ziet er naar uit dat Chinese zonnepanelen daadwerkelijk belast zullen worden met een importheffing tot 60% op de inkoopprijs. Deze week (6 juni 2013) moet de strafmaatregel van de Europese Unie ingaan en zal de groei van de zonne-energie sector in intensiteit afnemen.

De afgelopen tijden waren zonnepanelen bijzonder populair door vooral de stijgende energieprijzen. Verschillende installateurs van zonnepanelen in Nederland merken echter dat veel kopers terughoudend zijn geworden door de heffing en stellen hun aankoop uit. De prijzen waren aan het begin van 2013 tot wel 70% gedaald door de concurrentie op de wereldwijde PV markt. Hierdoor moesten de installateurs hun winstmarge naar beneden bijstellen en hebben velen van hen amper hun hoofd boven water kunnen houden. De invoering van deze importheffing betekent dat deze bedrijven het extra lastig gaan krijgen in de komende tijden.

Installateurs geloven dat consumenten gezamenlijk meer zonnepanelen kopen zodra de onzekerheid, maar ook onduidelijkheid in de markt minder zal worden. De komende weken zal deze sector een kleine transformatie ondergaan en zullen verschillende installatiebedrijven het niet redden. Tijdens een kleine rondvraag door Solarwijzer bij verschillende installateurs is dit naar voren gekomen en blijkt dat zij zich enorme zorgen maken over de toekomst van hun bedrijf.

Lees meer over de aankoop van zonnepanelen.

Bron: Redactie Solarwijzer