Home / Nieuws / Percentage zonnepanelen in Nederland veel te laag!
10 juli, 2013

Percentage zonnepanelen in Nederland veel te laag!

Posted in : Nieuws on by : admin

Recordhoeveelheid zonne-energie in Duitsland

Duitsland heeft gisteren een nieuw record gevestigd in de productie van zonne-energie. Rond het middaguur voorzag de zon in bijna veertig procent van de totale vraag naar energie.  Een enorm percentage vergeleken met de 0,2 procent die Nederland noteert.

De officiële cijfers moeten nog bekend worden gemaakt, maar het lijkt zeker dat er een nieuw record gevestigd is. De teller stopte gisteren bij een productie van bijna 24 GW aan zonne-energie. Aangezien Duitsland rond het middaguur zo’n 60 GW nodig heeft, voorzag de zon in ongeveer veertig procent van de totale energiebehoefte. Ongeveer 8,5 miljoen Duitsers leven in een huis waarin zonne-energie voor elektriciteit en warmte zorgt.

Vergeleken met de Duitse cijfers loopt Nederland enorm achter in het gebruik van zonne-energie. In Nederland voorziet duurzame energie in iets meer dan tien procent van de totale energiebehoefte. Maar het zijn voornamelijk windenergie en de verbranding van biomassa die hier een bijdrage aan leveren.

Het aandeel van zonne-energie komt uit op ongeveer 0,2 procent van de totale energievraag. Meer dan andere Europese landen, is Nederland afhankelijk van fossiele brandstoffen. Dat maakt de overstap naar meer duurzame energiebronnen moeilijk.

Bron: Trouw