Home / Nieuws / Subsidiepot voor zonnepanelen is op
14 augustus, 2013

Subsidiepot voor zonnepanelen is op

Comments : 1 Posted in : Nieuws on by : admin

Het subsidiebudget voor zonnepanelen voor particulieren is leeg. In 13 maanden tijd hebben meer dan 90.000 huishoudens een aanvraag voor de aanschaf van zonnepanelen ingediend. Dit maakte Agentschap NL donderdag bekend.

In 2012 en 2013 kon Agentschap NL in totaal ruim 50 miljoen euro subsidie verlenen aan particulieren. Met de laatste binnengekomen aanvragen is die pot nu leeg. De subsidieaanvragers kregen bij de aanschaf van zonnepanelen een tegemoetkoming van maximaal 650 euro. Daarmee is een installatie te kopen met een vermogen die voor een gemiddeld huishouden genoeg energie opwekt.De regeling zonnepanelen voor particulieren ging op 2 juli 2012 van start. Deze kwam voort uit het Lente-akkoord over de rijksbegroting voor 2013.

De subsidieregeling om duurzame energie op te wekken, krijgt geen vervolg. ‘Het ging om een eenmalig bedrag’, aldus een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken. Maar hij wijst erop dat andere subsidiepotjes, onder andere bij provincies en gemeenten, nog wel bestaan.

 

Bron: AD

1 COMMENT

One thought on : Subsidiepot voor zonnepanelen is op

  • september 6, 2013 at 6:04 am

    “De subsidiepot is leeg.” Een veel gehoord argument van consumenten om de aanschaf van zonnepanelen uit te stellen of helemaal van de baan te doen. Erg jammer voor ons als installateur maar ook vreemd aangezien de subsidie maar een klein financieel voordeel geeft voor de consument. Natuurlijk is het fijn als de overheid de consument tegemoet komt met de subsidie maar aan de andere kant scheelt het ongeveer een jaar op de terugverdientijd. De subsidie is omgerekend dus maar 1 jaaropbrengst van een installatie, wat op een levensduur van 25-30 jaar, feitelijk maar een korte periode is.