Home / Nieuws / Wie is de zonnigste energieleverancier?
8 juli, 2013

Wie is de zonnigste energieleverancier?

Posted in : Nieuws on by : admin

Wie is de zonnigste energieleverancier?

Nu steeds meer mensen zonnepanelen op hun daken plaatsen, wordt er ook steeds meer duurzame energie teruggeleverd aan het net. Dit wordt ook wel salderen genoemd. Er zijn verschillende energieleveranciers die zonne-energie van Nederlandse bodem inkopen, maar Greenchoice is op dit moment de grootste speler op dit gebied.

Opgewekte energie die niet zelf wordt verbruikt kan tegen gunstige tarieven terug worden verkocht aan de leverancier. Greenchoice geeft op hun eigen website aan dat ze inmiddels richting de 2 miljoen kWh per jaar inkopen van diverse locaties. Deze groene stroom wordt vervolgens weer geleverd aan klanten van Greenchoice. Dit is één van de beleidspunten van de leverancier die er voor zorgen dat ze vorig jaar als meest duurzame energieleverancier werden gekozen.

Voor consumenten die geen zonnepanelen op het dak willen plaatsen, maar toch gebruik willen maken van zonne-energie, is Greenchoice daarom een goede optie. Natuurlijk is de duurzame energie die wordt geleverd een mix van verschillende soorten energie. Helaas wordt er op dit moment nog lang niet genoeg zonne-energie opgewekt om heel Nederland van stroom te voorzien. Het zou echter zomaar kunnen dat dit in de toekomst wel het geval zal zijn.

Om te kijken welke duurzame energie het beste bij u past, kunt u altijd energie vergelijken. Naast Greenchoice levert bijvoorbeeld ook Eneco een contract dat enkel duurzame energie levert. Het is wel opvallend dat Greenchoice naast de duurzame ambities ook nog eens één van de goedkopere leveranciers is, zoals de vergelijking laat zien.

De innovatie van zonnepanelen lijkt een stuk sneller te gaan dan die van windenergie. Daar waar nu voor windmolens het formaat erg belangrijk is, worden zonnepanelen juist steeds kleiner en efficiënter. Als de technologie zich in hetzelfde tempo blijft ontwikkelen, is het aannemelijk dat zonne-energie een steeds grotere rol in Nederland zal gaan spelen, zoals bijvoorbeeld nu ook in Duitsland het geval is.

In de toekomst zullen steeds meer energieleveranciers zonne-energie gaan leveren. Op dit moment geeft Greenchoice het beste voorbeeld. Als de ontwikkeling van zonnepanelen in hetzelfde tempo blijft doorgaan, zullen waarschijnlijk steeds meer leveranciers dit voorbeeld volgen.

Bron: Verandervanenergie.nl