Home / Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen worden steeds populairder in Nederland en daar is alle reden toe. Met de subsidie die beschikbaar is gesteld door de overheid en het feit dat de energieprijzen met de jaar stijgen willen velen overstappen op panelen.

De vraag die zich bij velen afspeelt is of zonnepanelen wel geschikt in Nederland zijn aangezien er weinig zon is. Of we nou de zon zien of niet er is altijd wel zonlicht. Zonnepanelen hebben daglicht nodig om stroom op te wekken. Dat betekent dat zonnepanelen ook in Nederland geschikt zijn.

Het wordt steeds aantrekkelijker om zonnepanelen te kopen. De prijzen van zonnepanelen zijn namelijk de afgelopen jaren flink gedaald. In 2013 is er tevens een nieuwe subsidie budget beschikbaar gesteld voor zonnepanelen. Deze subsidie bedraagt 30 miljoen euro. Op deze website van de Overheid kun je subsidie aanvragen. Je hebt wel een digi-id code nodig voor de aanvraag. Deze code kun je aanvragen bij jouw gemeente. Je kunt subsidie aanvragen voor 15% van de aanschafwaarde van zonnepanelen en de installatie ervan. Het zonne-systeem moet dan minimaal 600 Watt en maximaal 3500 Watt op jaarbasis opleveren. Lees verder; subsidie zonnepanelen.

zonnepanelen

Hier vind je belangrijke informatie over zonnepanelen.

Leeftijd

Zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee. Het is geen uitzondering dat de panelen zo’n 30 jaar lang mee gaan. Na ongeveer 7 tot 10 jaar heb je al je geld terugverdiend en betekent het dat je na deze periode gratis elektriciteit produceert. Het is het dus zeker waard om te overwegen of je wel of niet zonnepanelen wilt kopen. Lees op deze website meer informatie over de onderhoud van zonnepanelen.

Voordelen

Er zijn veel voordelen van zonnepanelen op te noemen. Op dit moment betaal je zo’n 260 euro jaarlijks (2012/2013) voor 1400 Wattpiek per jaar. En de prijzen van jouw energierekening zullen ieder jaar verhoogd worden. Bij zonnepanelen heb je na een tijd jouw geld terugverdiend en heb je gratis elektriciteit. Bovendien kun je extra opgewekte energie terugleveren aan jouw energiemaatschappij. De wet verplicht jouw energieleverancier om de eerste 5.000 kWh te betalen. Voor de teruglevering is er stroom nodig die meet hoeveel een huishouden afneemt maar ook hoeveel een huishouden aanlevert.

Een ander groot voordeel is dat zonnepanelen amper onderhoud nodig hebben. Het enige wat je moet doen is om de zoveel tijd controleren of de zonnepanelen vervuild zijn (vogelpoep e.d.). Het is daarnaast goed om te weten dat het van belang is om de omvormer goed schoon te houden. Het zou onnodig zijn om een nieuwe omvormer aan te schaffen door achterstallig onderhoud.

Zonnepanelen vergelijken
Hoe moet je zonnepanelen kopen? Waar moet je op letten? En hoe vergelijk je zonnepanelen? Dit is belangrijk om te weten omdat je wilt dat je goede producten aanschaft die lang meegaan. Op Solarwijzer.nl kun je daarom een stappenplan vinden bij het vergelijken van zonnepanelen. In dit overzicht is te zien waar je allemaal op moet letten en moet vermijden. Ook vind je enkele tips over installateurs en de fabrikanten. Ga snel naar zonnepanelen vergelijken voor deze stappenplan. Ook kun je kijken op de website van Renoveerjehuis.nl, waar je veel informatie over zonnepanelen, omvormers en toebehoren kunt vinden.